v

Sziszifusz 2. rész: Kiérdemelni Isten szeretetét?

Nem leszek Sziszifusz! 2. rész: Kiérdemelni Isten szeretetét

Ha elolvastad a Nem leszek Sziszifusz! 1. rész: A hegy bejegyzést, és egyetértesz velem, akkor abban megállapodhatunk, hogy az út, amelyet választanunk kell,  felfelé vezet.

Oké, de mi vár a hegy tetején?

  • AZ ÁLMOD?
  • A CÉLOD?
  • VALAMI ISTENFÉLE?
  • A NAGY Ő?
  • VAGY A SAJÁT FELFÚJT EGÓD?

Az is lehet, hogy nem gondolkozol, csak görgeted a követ ész nélkül, gyötrődsz, és sajnálod magad.

Mivel saját magamból indulok ki, ezért nekem mindig ISTEN a célom. Akármennyire szeretem Őt, sok kereszténnyel együtt néha én is bele sétálok abba a csapdába, hogy szeretném KIÉRDEMELNI ISTEN SZERETETÉT.

Szerinted hogy lehet kiérdemelni Isten szeretetét? Szavazz!

A. Jó tettekkel?

B. Úgy hogy szeretjük embertársainkat?

C. Vezekléssel?

D. Sehogy

A helyes válasz a D., azaz SEHOGY SE LEHET KIÉRDEMELNI ISTEN SZERETETÉT!

A Biblia ezt írja János evangéliumának 3. részében:

16Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. 17Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. 18Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

A kereszténység pontosan abban különbözik minden más vallástól, hogy nem jótettekkel kell kiérdemelni Isten szeretetét vagy az üdvösséget, hanem EL KELL FOGADNI és pont.

Azaz nem pont hanem vessző. El kell fogadni, át kell élni, és TOVÁBB KELL ADNI!

Ez a kereszténység lényege.

Összeszedtem Isten szeretetéről pár bibliai igehelyet: http://mitmondabiblia.hu/bibliai-igek-idezetek-a-szeretetrol/. 

A hamis kereszténység és az összes többi vallás arról szól, hogy jó cselekedetek hosszú sorával lehet az istenség kegyét kiérdemelni, ha egyáltalán ki lehet.

Van egy rossz hírem: nem tudsz elég jó lenni! Az isteni tökéletes mércét soha nem fogod megütni. Kell törekednünk a tökéletességre, de csak Jézus Krisztus tökéletes, csak ővele tudjuk győztesként megmászni a “hegyünket. Isten direkt tökéletleneknek alkotott meg minket, hogy rá legyünk utalva a többi emberre és Őrá.

AKI MEGALÁZZA MAGÁT, AZT Ő FELEMELI.

(Nem is kell mászni…)

Célt tévesztettél, ha megfelelési kényszerből tolod magad előtt a követ nagy önfeláldozással.

Akkor nem kell jót cselekedni? Dehogynem. Az igazi jó tettek szeretetből fakadnak. Ha tudod, hogy Isten szeret úgy, ahogy vagy, akkor te is jobban el tudod fogadni a másikat. Ha megérted Krisztus szívét, akkor az ellenségednek sem fogsz többé rosszat kívánni, és nem fogsz rosszal fizetni a rosszért!

11Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek, 12és arra nevel minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, józanul, igazságosan, és kegyesen éljünk a világban, 13mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését, 14aki önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden gonoszságtól, és megtisztítson minket a maga népévé, amely jó cselekedetre törekszik.  (Titus 2:11-15.)

Ismersz olyan embert, aki  (ha kell, ha nem) mindig kiteszi szívét lelkét? Na az ilyenektől mentsen meg az ég!

Egy kis HUMOR

Nézd meg!

Janka néni a Szomszédokból feláldozza magát

Janka néni a nagy áldozat

Olvasd el!

 Isten szeretetének hosszúsága

Jó szórakozást!

antikaotika

About antikaotika

https://antikaotika.hu/mi-ez/ Antal-Pap Judit - antikaotika weboldalak - honlapkészítés - SEO SEO szakember, keresőoptimalizálás szakértő, web-designer, blogger Saját honlapok: Antikaotika, Antikaotika-design, Antikaotika-SEO, Retro-Vintage

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .