Ha fáj a hátad – segíthet a masszázs és a kiropraktika!

Ha fáj a hátad – segíthet a masszázs és a kiropraktika!

A hátfájás sokunk életét megkeseríti.

Aki ülőunkát végez, előbb-utóbb tapasztalja a hátfájás és derékfájás kellemetlen tüneteit.

Hilóczki János miskoci csontkovács Egerben és Miskolcon várja hátfájós illetve mozgásszervi problémákkal küzködő betegeit.

Az alábbi kezeléseket veheted igénybe:

Lépj kapcsolatba Hilócki Jánossal, és foglalj időpontot a következő linkre kattintva: http://csontkovacs-mofetta.hu/kapcsolat/

Harmat Könyvvásár – november 10.

A Harmat Kiadó szeretettel vár minden érdeklődőt a kiadói könyvvásáron!
Karácsonyi ajándékötletek, kiadói klasszikusok, újdonságok és sikerkönyvek, idén is 20-70%-os kedvezménnyel.

Ha szereted a könyv illatát, és elkerülnéd a karácsony előtti tömeget, itt a helyed! Pénteken és szombaton 9-19 óra közt várunk a kiadó központjába!

Nálunk bankkártyával is fizethetsz majd.

A részletek itt: HARMAT KÖNYVVÁSÁR

 

 

Minőségi wellness-fitness a Happy Family ajánlásával

Minőségi wellness-fitness a Happy Family ajánlásával

A Happy Family családi hírportál  számos kipróbált családbarát helyet tesztelt le az elmúlt időszakban.

Ha a gyereknevelésben elfásult anyuka szeretne feltöltődni, regenerálódni, vagy újra formába lendülni, keresse fel az Oxygen wellness központok egyikét:

„Az Oxygen Wellness Központok (Oxygen Fáy, Oxygen Újpest, Oxygen Naphegy) Magyarország legnagyobb fitnesz-wellness létesítményei, amelyek több ezer négyzetméteren kínálják a nemcsak Magyarországon, de európai viszonylatban is kiemelkedően magas színvonalú és széleskörű szolgáltatásaikat.

A Központok más és más szolgáltatásokat kínálnak, de abban mind megegyeznek, hogy a berendezés igényes, a felszerelés és a technika a legmodernebb, a munkatársak kiválasztása során pedig a legfőbb szempont a magas kvalifikáltság és az elhivatottság.”

Olvasd tovább a cikket itt:  Oxygen Wellness – aktív kikapcsolódás a minőség jegyében

Forrás: Happy Family – minden ami család

 

5 féle mosási  tipp – blog, videó, képgyűjtemény

5 féle mosási tipp – blog, videó, képgyűjtemény

5 féle mosási  tipp

Mosási tipp blogbejegyzésben, gyakorló háziasszonyok videói, hogyan mossunk, szárítsunk, stb. Ha nem volt elég a hangoskönyvem, akkor itt van még pár jó tanács különféle forrásokból. A végére összeállítottam egy kis képgyűjteményt, hogy megnézhesd, hogy milyen mosókonyhád nincs, de még lehet! Számos jó ötletet kaphatsz a folttisztítástól a mini helyek kihasználásáig.

1. mosási  tipp -az Otthonszervező blogtól

A szerző egy 52 hetes rendszerező program 9-10. hetében kihívást intéz MOSÁS mosás témában. Az alábbi lépéseket javasolja (ez egy rövidített változat):

1. Lépés: Határozd meg a mosókonyhád funkcióját!

Amiket elsősorban figyelembe kell vegyünk:

  • Mosógép, szárítógép helye
  • Mosószerek tárolása
  • Áztatás, folteltávolítás és minden nemű előkészülethez szükséges eszközök tárolása
  • ruha szárító (azoknak a ruháknak, amelyeket nem lehet szárítógépben szárítani
  • Vasalásra váró ruhák tárolása
  • Vasalás

2.Lépés: Lomtalanítás

Most hogy letisztáztad magadban a „mosókonyhád” funkcióit, a következő lépés az, hogy lomtalaníts! Mindent szedjél ki a a helységből ami nem oda való, és nem a mosáshoz kapcsolódik.Ilyenek lehetnek:

  • Mosógép – szárítógép teteje (A sima felületéből adódóan hajlamosak vagyunk bármit ledobni a mosógépünk tetejére, de ez egy nagyon rossz szokás.Szennyes ruha menjen a szennyesbe, törülköző a törülköző tartóra, mosószer a az erre kialakított szekrénybe vagy polcra.Ha máshol nincs is helyünk mosószereknek, egy műanyag kosár a mosógép tetején, és abba beletéve már is rendezettebb hatást kelt.)
  • Üres mosószeres dobozok, vagy amelyeknek már lejárt a szavatossági ideje (mert ezeknek is van),besűrűsödött és beszáradt folyékony mosószeres flakonok stb..
  • Tiszta ruhák (Van aki a szárítóból kiszedett tiszta ruhát felejti itt, ami szintén csak egy rossz szokás.Ha kialakítunk egy polcot bárhol a lakásban, ahol vasalni is szoktunk, mehet egyből oda a tiszta ruha, még mielőtt össze nem keveredik a szennyessel, mert akkor moshatjuk újra meg újra.)
  • Páratlan zoknik melyek párja már hetek óta nem került ki
  • És minden egyéb dolog, mely nem kapcsolható össze a mosással, azaz nem a mosás funkcióját elégíti ki, azt távolítsuk el innen.

3.Lépés: Rendszerezés

  • Mosószerek tárolása
  • Áztatás, folttisztítás
  • Ruhaszárítás
  • Vasalatlan ruhák
  • Vasalás

4.Lépés: Dekoráció

A 10. hétre az alábbi mosási tippeket olvashatjuk (megint rövidítem)

1 Lépés: Válaszd ki, hogy hol legyen a szennyes kosár helye!

Lehetséges helyek a szennyes kosár tárolására:

  • hálószoba (ez az a szoba, ahol általában az emberek leöltöznek)
  • fürdőszoba ( ez a másik helyszíne a lakásnak, ahol általában levetkőzünk, viszont ha ezt választjuk, érdemes a fürdőszoba mellett inkább kint tartani, ugyanis a nagy pára miatt a ruhák dohosak, büdösek lesznek.)
  • előszoba (kisgyerekesnek lehet jó megoldás elsősorban, hisz amikor sárosan bejönnek a lakásban a játszótérről, már az ajtóban leszedhetjük róluk a koszos ruhát, és nem hordjuk a koszt szanaszét)
  • gardrób (ha olyan szerencsés valaki, hogy külön gardrób szobája van, itt is van értelme tartani, hisz egy egy ruhacserénél könnyű a szennyest itt lerakni)

2.Lépés: Szortírozás

Minimum 3 szín kategóriát viszont mindenképp tartanunk kell ahhoz, hogy ruháink ne menjenek tönkre egyhamar.

  • világos
  • színes
  • sötét

Az hogy egyforma színűek a ruhák, még korántsem jelenti azt, hogy összemoshatóak, ugyanis a különböző anyagok más és más hőfokon mosható. Figyelembe kell vegyük azt is, mennyire szennyezett az adott ruha, kell e áztatni előtte, szükség van e mosás előtti folttisztításra.Egy kevésbé szennyezett, színes ruhát elég csak 30-40 fokos vízben, gyors programon mosnunk , hisz nagyjából egy átöblítésről van szó, míg a szennyezettebb zoknikat pl áztatjuk, és legalább 50-60 fokon mossuk, hogy igazán tiszta legyen.Konyharuha, törülköző mehet 60-80 fokon is.

3.Lépés: Mosás

Mosószerek léteznek kimondottan fehér ruhákhoz, valamint színesekhez, sőt már kimondottan fekete ruhákhoz is.Egyet viszont tartsunk a mosószer adagolásánál szem előtt, hogy a több mosóportól nem lesz tisztább a ruha, sőt, a túl sok mosószer beleragadhat a ruhába, ami allergiához is vezethet.

Mosógépünk érdekében érdemesebb a folyékony mosószert választani.Igaz hogy egy kicsit drágább, mint a mosópor, de megkíméli a mosógépet a felesleges lerakódásoktól.

mosas-utmutato.jpg

 

4.Lépés: Tiszta ruhák elpakolása

A ruha szárítókról múlt héten már volt szó, így az e heti kihívás következő lépéseként a tiszta ruhák elpakolását említeném.A legideálisabb persze az, ha amint megszáradt a ruha, egyből elpakoljuk a szekrénybe, vasalni valót a múltkor erre a célra kialakított helyre, de a mai rohanó világban talán nem mindig jut időnk azonnal megtenni ezt.A napokig szárítón lógó ruha, vagy fotelban elpakolásra váró kupac viszont rendetlenség látszatát kelti, ezért igyekezzünk a tiszta ruhákat minél hamarabb eltüntetni.Erre elegendő egy szimpla kosár is.A lényeg nem a kosár kinézetén van, hanem hogy rutinná váljon az, hogy amint megszárad a tiszta ruha , pakold el.Ha idő hiányában nem is egyből mindet a helyére, de legalább egy kosárba bele, hogy ne keveredjen a szennyessel.

5.Lépés: Mosás menetrendjének, rutinjának kialakítása

Teszteld le a héten, hogy összesen hány adagot mosol egy hét alatt!Melyek azok a kategóriák melyekből több adag is lemegy a héten, melyek amelyekből kevesebb…

Tovább olvasom… 

 

(Forrás: http://otthonszervezo.blog.hu/)

2. mosási tipp – Otthonka videója

Az Otthonka vs. házimunka Youtube sorozatban a sokak által utált mosás következik.
Ebben a videóban végignézheted az egész folyamatot, ahogy a szennyesből tiszta, vasalt ruha lesz nálunk és a végére remélhetőleg te is megszereted ezt a házimunkát is.

3. mosási tipp – mosás mosópor nélkül

Szeretnél spórolni? Nem akarsz vagyonokat költeni drága mosószerekre?
Így moss mosódióhéjjal. Gyors, praktikus, olcsó.

4. mosási tipp – mosás.hu

Ha ez eddig nem volt elég, a mosás.hu oldalon mindent megtalálhatsz a mosás történelmétől kezdve a különféle mosógép teszteken át, a hasznos tanácsokig.

  • Hogyan szüntethető meg a mosógép szaga
  • Hogyan legyen még szebb a mosott ruha
  • Energia- és pénztakarékos megoldások
  • Hogyan válassz mosógépet, stb.

5. mosási tipp – saját Pinterest gyűjteményem

Ez nem is annyira mosási tipp – gyűjtemény, hanem inkább álom-mosókonyhák kialakításához és a teregetéshez inspirációt adó képes linkgyűjtemény nagyszerű megoldásokkal. Kattints a képre!

Mosási tipp - antikaotika

 

Olvasd el a mosási tippekhez kapcsolódó legújabb blogbejegyzésemet: Nagymosás – alternatív megoldások 10 percben

Ha szeretnél még hasznos tanácsokat, ingyenesen letölthető anyagokat, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Mosási tippek és hasznos cuccok!

Jó mosást kívánok!

antikaotika

KÉRED A HÁZTARTÁSI TÚLÉLŐKÖNYV

Háztartási túlélőkönyv

INGYENES 

HANGOSKÖNYV SOROZATÁT?

Ha IGEN, akkor add meg az e-mail címed, és már küldöm is.

⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓

 

Túlélő háztartás. Egyszerűen jobb – jobb egyszerűen. Mit jelent ez?

  1. Két út, egy cél – úton a túlélő háztartás felé
  2. Zsuzsa megváltoztatja az életét – egy majdnem igaz történet
  3. Időbeosztás – az eltűnt órák nyomában
  4. A kevesebb több. A selejtezés áldásairól
  5. Egy mindenkiért – mindenki egyért
  6. A takarítás (nem) végtelen történet
  7. Nagymosás, ahogy nagyanyáinktól láthattuk
  8. A Heti Bevásárlás
  9. A Konyha Meghódítása…

 

Kérem az ingyenes hangoskönyvet erre az e-mail címre:

Ha szeretnéd elolvasni az eredeti könyvet, akkor rendeld meg kedvezményesen itt –> Harmat Kiadó

 

Powered by WordPress Popup