Stílus és minőség: a ruha is teszi…

Már majdnem kész van a motivációs rész, de közbelépett egy erősebb közléskényszer, mivel olvastam valamit. Ez gyakran előfordul. Brainel Mehandi: A ruha is teszi (Stílustanácsadó a klasszikus divatról és a szemfényvesztésről) cikkét. Nagyon szeretem a klasszikus, letisztult stílust, és mindent, ami erről szól. Nem is értem, miért nincsenek ilyen ruháim. Talán, mert ami nem megy, azt nem kell erőltetni!

Részlet a cikkből:

„Mennyire a ruha teszi az embert? Elmondható például, hogy ha valaki elkezd klasszikusan öltözködni, ez a viselkedésében is pozitív változásokat hoz?

– A kompetens, kifinomult öltözködés a személyiségünkre is hatással van. A belső tartás, a nagyobb rendszerezettség, a higgadtabb, magabiztosabb attitűd, mind olyan tulajdonságok, melyekre alapvetően képes hatást gyakorolni a klasszikus öltözködés. Emellett a gondol­kodásmódunkra, az értékítéletünk­re vagy az ízlésvilágunkra is hatással tud lenni. Ezt a legtöbbször pozitívan éli meg az ember, de találkoztam már olyan esettel is, ahol az érintett személy foglalkozása egyfajta művészi, intuitív területen bontakozott ki, ami korábban a rendszertelenségből, megfoghatatlanságból építkezett, sikeresen. Majd ahogy egyre nagyobb rálátást kapott a klasszikus öltözködés harmóniarendszerére, és ezt elkezdte beépíteni az öltözködésébe, azt vette észre, hogy a mun­kájába is kezd beszivárogni a rendszerezettség. A közönsége elkezdte megérteni a műveit, ami az ő esetében, bármilyen furcsán hangzik, nem volt előnyös.” Teljes cikk: Stílus és minőség.

A szép, klasszikusan elegáns ruhát ugyanúgy leveti a testem, mint a hölgyikés illatokat, vagy a monotóniát, és az agyonszabályozottságot a lelkem. A fenti cikkrészlet megerősített, hogy fontos a minőségi stílus, de a lényeg a harmónia, illetve, hogy az öltözködés fejezze ki a személyiségünket, és ne akarjunk mások lenni, mint amik, akik vagyunk.

A kínai üzletek izléstelen silányságát nem árt mielőbb levetkőzni, mert az tényleg egyfajta igénytelen olcsóságot kölcsönöz az embernek.

 • Nekem másra nem telik!

Ez hazugság, ha tetszik, he nem. A turkálókban pl. sokkal olcsóbban lehet megvenni egyedi tartós és márkás darabokat.

 • Én trendi akarok lenni!

A kérdés: neked mi a trend? Ha be akarsz állni az üresfejű klónok közé ezrediknek (az ezerből), akkor rajta! Fontos megjegyezni azonban, hogy a  trend nem csupán a ruhadarabokra terjed ki, hanem  például a lakásdekoráció divatszíneire is. Ugyanis minden évben meghatároznak részletes kutatások eredményeként fészket csinosítgatásakor.

Azért bevallom, én is bejárok a kínaiba, de szinte mindig megbánom. Bugyi-zokni oké. Cipő soha. Mondok egy példát: melyik a jobb, megvenni a gyereknek egy tél alatt két sz*r, de csicsás csizmát 4000 – 4000 forintért, vagy venni egy jó minőségűt leárazva 7000 forintért vagy használtan, de szép állapotban 2000-ért. Én jártam úgy, hogy vettem 7000-ért a kislányomnak egy kínai csizmát. Azt gondoltam, hogy ha dupla annyi, mint a többi, akkor biztos jó minőségű. Aha, egy frászt! Pár hét, és beszakadt a sarka, leszakadt a cipzárhúzó, elveszett a csattja, stb. A Decathlonban viszont ugyanennyiért „elnyűhetetlent” lehet kapni.

Cipőben nagyon fontos a minőség. Az egyik bánatom, hogy a klasszikus sima csizmám – mert erőltetem néha a letisztult stílust – nem akar szétmenni. Akciósan vettem, két terhességet, babakocsizást, állandó gyaloglást élt túl eddig, és csak egy kicsit kopott a hat év alatt. Semmi baja nincs. Pedig úgy unom! Ki nem dobom, hadd szolgáljon még szutyok időben. Feleslegesen viszont nem halmozom a lábbeliket. Egyrészt nincs helyem, másrészt praktikus vagyok. Pont annyi ruha legyen, amennyi feltétlenül szükséges. Erről majd írok később! Lomtalanításban jó vagyok!

Rajongok a színekért, a színek burjánzásáért, a tökéletes összhangért, ahol minden részletnek megvan a helye. Nagyon boldog voltam, amikor rátaláltam az interneten a Desigual márkára. Végre valami nekem való stílus! Amikor viszont szemtől szembe találkoztam a nem túl olcsó termékekkel, nagy csalódást keltett a susogós „plasztik” minőség. Úgy érzem nekem nincs saját márkám! Brü-hü-hü…

Érdekel a véleményed, hogy neked mit jelent a stílus és a minőség. Szólj bátran a témához, és ha tetszik, kérek egy lájkot!

Antal-Pap Judit

“Stílus és minőség: a ruha is teszi…” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

KÉRED A HÁZTARTÁSI TÚLÉLŐKÖNYV

Háztartási túlélőkönyv

INGYENES 

HANGOSKÖNYV SOROZATÁT?

Ha IGEN, akkor add meg az e-mail címed, és már küldöm is.

⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓

 

Túlélő háztartás. Egyszerűen jobb – jobb egyszerűen. Mit jelent ez?

 1. Két út, egy cél – úton a túlélő háztartás felé
 2. Zsuzsa megváltoztatja az életét – egy majdnem igaz történet
 3. Időbeosztás – az eltűnt órák nyomában
 4. A kevesebb több. A selejtezés áldásairól
 5. Egy mindenkiért – mindenki egyért
 6. A takarítás (nem) végtelen történet
 7. Nagymosás, ahogy nagyanyáinktól láthattuk
 8. A Heti Bevásárlás
 9. A Konyha Meghódítása…

 

Kérem az ingyenes hangoskönyvet erre az e-mail címre:

Ha szeretnéd elolvasni az eredeti könyvet, akkor rendeld meg kedvezményesen itt –> Harmat Kiadó

 

Powered by WordPress Popup