Változtass a hozzáállásodon!

Változtass a hozzáállásodon!

Ha nem tudsz megváltoztatni egy helyzetet, akkor változtass a hozzáállásodon!

Néha egyszerűen lehetetlen változtatni a fizikai körülményeken, vagy legalábbis nem belátható időn belül, esetleg drasztikus fordulat nélkül – mégis boldogtalannak érzed magad. Nem találod a megfelelő állást, folyton belebotlasz egy rosszakaróba. Mit tehetnél ilyenkor?

Változtass felfogásodon, vagy véleményeden a helyzettel kapcsolatban – ez pedig segít változtatni hozzáállásodon is.

Több mint 2000 évvel ezelőtt Epiktétosz, a görög filozófus így fogalmazott: „Az embereket nem a velük történő dolgok zavarják, hanem az azokkal kapcsolatos véleményeik és elveik. Mikor akadályoznak, zavarnak vagy bántanak minket, hadd ne mások hibáinak tulajdonítsuk ezeket, hanem önmagunkénak; vagyis saját elveinknek és véleményeinknek.”

A modern viselkedéstudomány pedig egyetért ezzel – írja a Filantropikum.com.Albert Ellis, aki a racionális érzelmi viselkedésterápia kifejlesztéséért vált elismertté, elmondta: az, ahogyan az emberek bizonyos dolgokra reagálnak, leginkább az események látásmódjától, és nem pedig maguktól az eseményektől függ.

Lássunk 5 tanácsot, hogyan lehet változtatni felfogásunkon és a dolgokhoz való hozzáállásunkon:
Valld be magadnak, hogy nem vagy boldog.

Semmin sem változtathatsz addig, amíg nem tudatosítod, hogy változtatni kell rajta. Ne szajkózd tovább, hogy bárcsak másképp alakultak volna a dolgok. Inkább irányítsd tudatosan az események és emberek által kiváltott gondolataidat és reakcióidat.
Tudd, hogy az optimizmus mindig egy lehetőség.

Senki sem született alapból jó vagy rossz hozzáállással. Ez olyasmi, amit személyes tapasztalataid alapján alakítasz ki. Nagyon kevés a reménytelenül menthetetlen helyzet – mindig próbálj valami pozitívumot találni a kihívó helyzetekben, és írd is le ezeket, hogy később is emlékezz rájuk.

Használj pozitív szavakat.

Egész nap használj olyan kijelentéseket, hogy „bizakodó vagyok”, vagy „majd találok rá megoldást”. A kimondott szavaknak óriási hatása van viselkedésedre és érzelmi állapotodra.

Olvasd tovább: VÁLTOZTASS A HOZZÁÁLLÁSODON!

Forrás: pozitivnap.hu

 

About antikaotika

https://antikaotika.hu/mi-ez/ Antal-Pap Judit - antikaotika weboldalak - honlapkészítés - SEO SEO szakember, keresőoptimalizálás szakértő, web-designer, blogger Saját honlapok: Antikaotika, Antikaotika-design, Antikaotika-SEO, Retro-Vintage

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .