nem akarok felnőni

Nem akarok felnőni! Pán Péter, Stop!

Nem akarok felnőni! Pán Péter, Stop!

Emlékszem, amikor kisgyerek voltam, és játszottam a kerítés helyét jelző cölöpnél – mivel kerítésünk nem volt – hogy az élet dolgain filóztam, és arra a következtetésre jutottam, hogy nem akarok felnőni soha, mindig gyerek akarok maradni. Később a “nem akarok felnőni” úgy módosult, hogy nem akarok gyerek se lenni, mert szerettem volna mielőbb kitörni az otthoni világból és a kiszolgáltatottságból. Lélekben talán egy kicsit gyerek is maradtam. Nagyanyám mindig mondta, hogy komolyodjak meg, mert így egy komoly férfi sem fog elvenni!

– Kell a francnak  a komoly férj! – fakadtam ki, amikor megjelentek a szemem előtt a vallatlan könyvmoly  tanársegédek…

Hát nem úgy hozta az élet, hogy a világ legkomolyabb férfia vett el feleségül, aki egy igazi könyvmoly – csak van válla (meg hasa is). Én nem sokat komolyodtam, de már nem mondom, hogy nem akarok felnőni.

Jó úgy élni, hogy döntéseket hozok, és vállalom a felelősséget a döntéseimért. Számomra ezt jelenti az érettséget.

Felnőttnek lenni jó!

Erről szól egy nagyszerű blog: a Pán Péter, Stop,amelyet a barátnőm Bereczki Enikő (lyánykorában még Fodor Enikő) ír, akinek országos hetilapban is jelent már meg írása a témában: Örök kamaszok – Kortünet a Pán Péter szindróma

Enikő nagyon okos – nyilván hiszen a barátnőm  :-). Három gyermek anyukája, ifjúsági szakértő, pedagógus. Érdemes megfogadni a tanácsát mindenkinek.

Kinek szól a Pán Péter, Stop?

A felnőtté válás nagy kérdéseivel foglalkozó tinédzsereknek, huszonéveseknek és akár idősebbeknek is ajánljuk a blogot, illetve ifjúsági munkások, szülők, pedagógusok, osztályfőnökök is találhatnak majd hasznos olvasmányokat, tippeket közös beszélgetésekhez, foglalkozásokhoz.

Kedvenceim:

Ha tetszenek Enikő írásai, akkor küldj neki egy nagy LÁJKOT a facebook oldalára!

antikaotika

About antikaotika

https://antikaotika.hu/mi-ez/ Antal-Pap Judit - antikaotika weboldalak - honlapkészítés - SEO SEO szakember, keresőoptimalizálás szakértő, web-designer, blogger Saját honlapok: Antikaotika, Antikaotika-design, Antikaotika-SEO, Retro-Vintage

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .