Első weboldalad indítására készülsz, szimpatikus a WordPress, de még nem vagy biztos a használatában? Ebben a cikkben segítünk bemutatni a WordPress előnyeit és hátrányait, hogy reális képet kapj az ezzel járó lehetőségekről.

A WordPress rövid áttekintése

A WordPress ma már a legelterjedtebb tartalomkezelő rendszer a világon. A weboldalak több, mint 40%-a WordPressen fut, és ez a szám folyamatosan növekszik. A WordPress (vagy röviden WP) nem csak blogolásra, hanem teljes értékű weboldalak készítésére is alkalmas, például szolgáltatások népszerűsítésére, vagy webshopok készítésére is teljesen alkalmas.

A WP előnyei között szerepel az egyszerűség és felhasználóbarátság, valamint a széles körű testreszabhatóság. A WordPress számos témát (sablont/kinézetet) kínál, amelyek segítségével könnyen alakíthatod az oldalad kinézetét és stílusát. Emellett bővítmények széles választéka áll rendelkezésre, hogy kiegészítsd az oldalad funkcióit.

A WordPress közösségének és nagyon részletes dokumentációinak köszönhetően könnyen megtalálhatod a segítséget a problémáid megoldásához. Mivel tényleg óriási közösség van mögötte, így számos magyar nyelvű videós útmutató is létezik hozzá. Összességében a WordPress ideális választás az első weboldalad elkészítéséhez, legyen szó egyéni blogról, kisvállalkozásról vagy nagyobb vállalati weboldalról.

Döntsd el, hogy milyen weboldalt szeretnél

Amikor elkezded tervezni az első weboldaladat, fontos átgondolni, hogy milyen típusú oldalt szeretnél létrehozni. A WordPress rendkívül sokoldalú, és szinte bármilyen jellegű weboldalt létrehozhatsz vele, legyen szó blogról, személyes portfólióról, kisvállalkozásról vagy akár nagyobb vállalati weboldalról.

Azonban fontos megjegyezni, hogy bár a WordPress lehetővé teszi a webshopok létrehozását is, egy kezdő számára egy webshop elsőre nehezebb lehet WordPress-ben, mint egy bérelt webshop motorban. Míg a WordPress rendkívül rugalmas és testreszabható, a webshopokhoz szükséges összetettebb funkciók és integrációk kezelése több időt és tapasztalatot igényelhet, így egy teljesen kezdő számára talán túl nagy falat első weboldal gyanánt.

Ha az első weboldalad egy egyszerű blog vagy bemutatkozó oldal lesz, akkor a WordPress kiváló választás számodra. Ha azonban azonnal egy teljes értékű webshopot szeretnél létrehozni, akkor érdemes lehet fontolóra venni egy olyan szolgáltatás igénybevételét, amely speciálisan webshopok létrehozására szakosodott, és kezdők számára is könnyen kezelhető, vagy kikérni egy szakértő segítségét WordPresses weboldal elkészítése során.

Érvek a WordPress mellett

Számos érv szól a WordPress használata mellett, íme a legfontosabbak:

 • Nem kell fejlesztőre költened: Az egyik legfontosabb előnye a WordPress használatának az, hogy nem kell külön fejlesztőre költened az oldalad elkészítéséhez és karbantartásához. A WordPress könnyen kezelhető adminisztrációs felülete lehetővé teszi, hogy akár kezdők is könnyedén kezeljék és frissítsék az oldalukat. Ez jelentős költségmegtakarítást jelenthet, különösen azok számára, akik kezdetben korlátozott büdzsével rendelkeznek.
 • Egyszerű kezelhetőség: A WordPress rendkívül felhasználóbarát felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a tartalom gyors és könnyű szerkesztését és frissítését. Akár új bejegyzéseket hozol létre, akár oldalakat módosítasz, az egyszerű kezelőfelület révén könnyen eligazodhatsz és hatékonyan dolgozhatsz az oldaladon.
 • Nagymértékű testreszabhatóság: A WordPress rendszerének egyik kiemelkedő jellemzője a nagymértékű testreszabhatóság. A rendelkezésre álló széles körű bővítményekkel és témákkal könnyen testre szabhatod az oldaladat az egyedi igényeidnek megfelelően. A bővítmények segítségével különböző funkciókat adhatsz hozzá az oldaladhoz, míg a témák lehetővé teszik az oldal kinézetének és stílusának testreszabását.
 • Technikailag megfelelően felépített oldalak: A WordPress által generált általában technikailag is megfelelően felépítettek. Ez azt jelenti, hogy az oldalak gyorsan betöltenek, jól működnek különböző eszközökön (reszponzívak) és böngészőkben, és megfelelnek a legfrissebb webes szabványoknak és legjobb gyakorlatoknak. Ez fontos tényező a felhasználói élmény és a keresőmotorok rangsorolása szempontjából is.

Érvek a WordPress ellen

Bár a WordPress rendkívül népszerű és sok előnnyel rendelkezik, fontos figyelembe venni néhány hátrányát is:

 • Szükséged lesz egy tárhelyre és domainre: A WordPress használatához szükséged lesz egy tárhelyre (hosting) és egy domainre is. Ez azt jelenti, hogy az ezzel járó feladatokat neked kell elvégezned: regisztráció, fizetés, kezdeti beállítások. Bár léteznek ingyenes hosting és domain szolgáltatások, az általuk nyújtott lehetőségek gyakran korlátozottak, és a minőségük sem mindig megfelelő az üzleti vagy nagyobb projekt igényeinek.
 • Ügyelned kell a biztonságra és a frissítésekre: A WordPress rendszer rendkívül népszerű, és ennek megfelelően gyakran célpontja a kiberbűnözőknek. Ezért fontos folyamatosan figyelni a biztonságot, és megfelelő intézkedéseket tenni az oldal védelme érdekében. Emellett a WordPress és a bővítményei rendszeres frissítéseket kapnak, amelyek javítják a biztonságot és a teljesítményt. Fontos, hogy időben végezd el ezeket a frissítéseket, hogy megóvd az oldaladat a biztonsági résektől és problémáktól.

KÉRED A HÁZTARTÁSI TÚLÉLŐKÖNYV

Háztartási túlélőkönyv

INGYENES 

HANGOSKÖNYV SOROZATÁT?

Ha IGEN, akkor add meg az e-mail címed, és már küldöm is.

⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓

 

Túlélő háztartás. Egyszerűen jobb – jobb egyszerűen. Mit jelent ez?

 1. Két út, egy cél – úton a túlélő háztartás felé
 2. Zsuzsa megváltoztatja az életét – egy majdnem igaz történet
 3. Időbeosztás – az eltűnt órák nyomában
 4. A kevesebb több. A selejtezés áldásairól
 5. Egy mindenkiért – mindenki egyért
 6. A takarítás (nem) végtelen történet
 7. Nagymosás, ahogy nagyanyáinktól láthattuk
 8. A Heti Bevásárlás
 9. A Konyha Meghódítása…

 

Kérem az ingyenes hangoskönyvet erre az e-mail címre:

Ha szeretnéd elolvasni az eredeti könyvet, akkor rendeld meg kedvezményesen itt –> Harmat Kiadó

 

Powered by WordPress Popup