MI MOTIVÁLHAT A RENDRE? 2. rész folytatás…

 2.2. Az időzítő használata

Egy kicsit utána néztem az időzítős vagyis stopperórás módszernek, amelyet szeretnék több részben szeretnék megosztani veled.

Az első link, amelyet ma  ajánlok angol nyelven olvasható: http://www.mumsjugglingact.com/cleaning-using-the-timer-method/

Ebben a blogbejegyzésben Jana Kingsford azt javasolja, hogy ragadjunk tollat és papírt, és írjuk össze a ház különböző helyiségeit csoportosítva:

vizes területek

 • konyha
 • fürdőszoba
 • WC
 • mosókonyha

szobák rush

 • étkező
 • iroda
 • gyerekszoba # 1
 • gyerekszoba # 2
 • fő hálószoba
 • nappali

szabadban

A kérdés, hogy mennyi időt akarunk takarításra szánni. Ezt az időmennyiséget kell elosztani a helyiségek számával, ami Jana példájában 11. (Ilyenkor örülök, hogy nem lakunk nagy házban).

1 óra takarítás / 11 szoba = 6 perces időzítő

2óra / 11 szoba = 11 perces időzítő

3 óra / 11 szobával = 16 perces időzítő

A szerző javasol némi koffeinbevitelt, zenét és egy pár edzőcipőt a jobb teljesítmény elérése érdekében. A takarítószerek összerakása után, nincs is más hátra, mint beállítani a telefonon a stoppert.

A módszer nem tűnik rossznak, de ennyi helyiségnél 1 óra nem tudom, mire elég. Reálisnak ebben az esetben a 3 óra tűnik, hacsak nem egy szuper rendes kégliről van szó, ahol csak egy-egy tárgyat kell arrébb rakni. Azt sem tudom elképzelni, hogy mit lehet elvégezni 6 perc alatt a konyhában… Mivel a helyiségeket nem egyformán használjuk, és nem egyforma a méretük, ezért szerintem nem muszáj ugyanannyi időt szánni mindenre. A terasznak lehet, hogy elég egy gyors söprés, de a nappali, amit mindenki használ, vagy a konyha, ha főznek és esznek benne, egy kicsit több időt igényelhet. Az sem fontos, hogy mindent egyszerre takarítsunk ki rekordidő alatt.

Kíváncsi vagyok, mi a véleményed erről?

antikaotika

A következő alkalomra kösd fel a gatyát, mert 15 PERC alatt fogjuk rendbe rakni az EGÉSZ HÁZAT!

“MI MOTIVÁLHAT A RENDRE? 2. rész folytatás…” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Sajnos ma is én vagyok az ördög ügyvédje:
  Koffein, edzőcipő, szívdobogás, kardioedzés? Te jó ég, nincs elég stressz egy nap az életünkben? Ott, ahol 6 perc alatt rendet lehet rakni, valljuk be, nincs is igazi rendetlenség. No és 15 perc alatt ez egész házban? Én javaslok egy másik kísérletet is: az is mérjük le, hogy az így összehozott rendet mennyi időre tudod megtartani! Ez valóban nagyon jó módszer arra, hogy szükség esetén glancba vágjuk a házat, de nem tudom elképzelni úgy, mint a folyamatos rendben tartás eszközét.

  Válasz
  • Vedd úgy, hogy ez stresszlevezető! Az eredmény, ha látványos, megkímél a további stressztől. A 6 perc nekem is gyanús, de előtte próbáljuk ki! Lehet, hogy ha betartanánk, elég lenne ennyi is naponta. Te már kipróbáltad?

   A kísérletedről: lényegtelen, hogy 6 perc vagy egy óra a takarítás (nálunk), 5 perc alatt újratermelődhet a káosz. A 15 perces időzítős játék és a blogírás után felpillantva láttam, hogy megint be van borítva a föld, de azt már egy perc alatt megoldottam: szóltam a gyerekeknek. 🙂

   Válasz

Szólj hozzá!

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

KÉRED A HÁZTARTÁSI TÚLÉLŐKÖNYV

Háztartási túlélőkönyv

INGYENES 

HANGOSKÖNYV SOROZATÁT?

Ha IGEN, akkor add meg az e-mail címed, és már küldöm is.

⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓

 

Túlélő háztartás. Egyszerűen jobb – jobb egyszerűen. Mit jelent ez?

 1. Két út, egy cél – úton a túlélő háztartás felé
 2. Zsuzsa megváltoztatja az életét – egy majdnem igaz történet
 3. Időbeosztás – az eltűnt órák nyomában
 4. A kevesebb több. A selejtezés áldásairól
 5. Egy mindenkiért – mindenki egyért
 6. A takarítás (nem) végtelen történet
 7. Nagymosás, ahogy nagyanyáinktól láthattuk
 8. A Heti Bevásárlás
 9. A Konyha Meghódítása…

 

Kérem az ingyenes hangoskönyvet erre az e-mail címre:

Ha szeretnéd elolvasni az eredeti könyvet, akkor rendeld meg kedvezményesen itt –> Harmat Kiadó

 

Powered by WordPress Popup