fagyasztó

Fagyasztó – a jégbe zárt világ rejtelmei

Fagyasztó – a jégbe zárt világ rejtelmei

Kinyitom a fagyasztó ajtaját, a lábamra zuhan 1 kg kőkemény valami: talán hús, talán kenyér. Ki tudja mi van a lila zacskóba? Tovább turkálok, kiesik egy doboz, persze összetörik. Megnézem a tejfölös vödröt: azt hiszem, ebben van a pörkölt vagy lehet, hogy halászlé. Nem ez barackpüré tavaly előttről, majd kiderül, ha felolvasztom…

Ismerős a helyzet?

Most például meggyet kellene elraknom, de tudom, hogy nincs hely a fagyasztóban. Viszont ha őszinte vagyok magamhoz, tudom, hogy rengeteg hely felszabadulna már csak attól is, ha rendet raknék. Ha viszont rendet rakok, akkor kellene egy kis leltározás, amihez nincs sok kedvem.

Inkább készítek egy táblázatot: fagyasztó leltár

Én régen olyan rendes voltam. Egy kockás papíron vezettem, hogy mit tartalmaz a fagyasztó: mikor raktam be a kaját, miből mennyi van, stb. Most újult erővel nekilátok a fagyasztó feltérképezésének:

  1. kinyomtatom a csodálatos kis táblázatomat PDF-ben.
  2. Rájöttem, hogy utálok kézzel írni, ezért a laptomomat beviszem a konyhába, és excelezek. Ezt is ki lehet nyomtatni!
  3. kipakolok mindent a fagyasztóból.
  4. Itt jön a leolvasztás és takarítás rész ( ha a fagyasztó indokolja).
  5. Amikor rendes voltam, ráírtam a dobozokra alkoholos filccel a tartalmát. Próbálok mindent beazonosítani!
  6. Kitöltöm a kis táblázatomat. Beszúrtam egy olyan oszlopot, hogy lejárat. Ezt én nem fogom használni, mert fogalmam sincs arról, hogy mi meddig áll el, kivéve, ha a csomagolás tartalmazza.
  7. Visszateszek mindent: a laposakkal és a nagyméretűekkel kezdem, majd jön a passzírozás, besuvasztás.
  8. Egy polcot jó lenne üresen hagyni – álom ez vagy valóság? Majd kiderül nemsoká. A jó elrendezés meglepő eredményeket produkálhat…
  9. A listámat kimágnesezem a fagyasztóra.
  10. Próbálok következetes lenni: amit kiveszek, azt kihúzom a listáról, amit beteszek, azt feliratozom, és beírom a leltárba.

Vajon meddig tart a lendület?

Ha szeretnél te is egy jó kis fagyasztóleltárt: iratkozz fel a hírlevelemre, ha már megtetted, akkor csak várd a “postást” vagy nézz szét az ATE (Antikaotika – Tervezzünk Együtt!) zárt FB csoportomban, ahol további meglepetések várnak nagyszerű emberek társaságában!

 

antikaotika (Antal-Pap Judit)

 

About antikaotika

https://antikaotika.hu/mi-ez/ Antal-Pap Judit - antikaotika weboldalak - honlapkészítés - SEO SEO szakember, keresőoptimalizálás szakértő, web-designer, blogger Saját honlapok: Antikaotika, Antikaotika-design, Antikaotika-SEO, Retro-Vintage

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .