A Dadu egy kicsi, kétszemélyes manufaktúra, ahol egyedi fajátékok készülnek.Célunk olyan készségfejlesztő játékok készítése, amelyek inspirálják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a szabadságra, önállóságra, kreativitásra, empátiára és nyitottságra. 

Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy csak saját tervezésű játékaink vannak, és mindenből csak egyetlen darab készült. Mi abban hiszünk, hogy egy játék akkor az igazi, ha játék közben született, és nem tudjuk elképzelni, hogy ez az öröme a játékkészítésnek megmaradna, ha sorozatban gyártanánk ugyanazt. Ezért nem használunk sablonokat, minden dadut szabadkézzel rajzolunk fel a fára, kézzel vágjuk, csiszoljuk és festjük őket. 

Fontos nekünk, hogy ugyanolyan igényes, vidám, környezetbarát és főleg szerethető játékot találjon nálunk az is, aki valami egyszerűbb, kisebb ajándékot keres, és az is, akinek megvan a lehetősége, hogy egy komolyabb, nagyobb daduval lepje meg a gyerekét. Bár elsősorban nyilván nekik készülnek, a dadukkal nem csak gyerekek szeretnek játszani. 

9 hónapostól 99 évesig mindenki találhat nálunk játékot,hiszen vannak egyszerűbb, csak néhány nagyobbacska elemből álló játékok a kicsiknek, és készítettünk már megrendelésre szülinapi nevevan dadut nagymamáknak is és többen rendeltek már tőlünk egyedi játékot nászajándékba is. 

Tudjuk, hogy minden okos, gondoskodó és nyitott szülő és pedagógus arra törekszik, hogy a gyerekek készségeit és képességeit úgy fejlessze játék közben, hogy az egyszerre legyen vidám, szórakoztató és hatékony. Minden dadu tervezése közben fontos szempont, hogy ezek a természetes, minőségi fajátékok sokoldalúan használhatók legyenek, és a közös vagy önálló játék közben a gyerekek  kreativitása, finommotoros képessége, forma- és színfelismerése, figyelme, nyelvi készségei, szem-kéz koordinációja, szociális készségei fejlődjenek

Hiszünk abban, hogy játék közben lehet a leghatékonyabban rávezetni a gyerekeket fontos értékekre, és az általunk készített különleges, egyedi fajátékokkal szeretnénk abban is segíteni, hogy már egészen kicsi korban elkezdjük tudatosítani bennük, hogy a környezetük, a természet védelme milyen fontos, és ők is mennyit tehetnek érte. A daduzoo figuráival játszva mesélhetünk az állatvédelemről, és arról, hogy milyen fontos a szabadon élő állatok élőhelyeinek megóvása. A kiskertész dadukkal pedig játék közben közelebb kerülnek a természethez még azok a gyerekek is, akik nagyvárosi panellakásban laknak, és csak ritkán van lehetőségük igazi kirándulásokra. A természet és benne minden élőlény szeretetét és tiszteletét szinte észrevétlenül szívják magukba az érzékeny gyerekek, a közös játékkal gondoskodásra, felelősségvállalásra taníthatjuk őket.

 Egy-egy jól kiválasztott nyílt végű játék akár hosszú éveken át újra és újra előkerül, A forgatagos daduk például rengeteg féle játékra alkalmasak, sőt, még a felnőttek sem unják meg őket 🙂 A kisebb gyerekek eleinte csak véletlenszerűen pakolgatják az íveket (vagy rombolják le a nagytesó építményeit), aztán szép lassan rájönnek, hogy lehet őket pörgetni a földön, pont átfér alattuk a kedvenc plüssmaci, lehet bennük hintáztatni a kedvenc babáikat, és még a kisautók is jól gurulnak rajtuk. Mikor már kicsit nagyobbak, akkor egész autópályát építenek belőle, barlangot az állatkáiknak, egyre magasabb és bonyolultabb várakat, így megteremtve a helyszínt egy-egy szerepjátékhoz. Ebben a korban olyan képzelőerejük van a gyerekeknek, hogy csak ámulva figyeljük, mi mindent képesek belelátni egy-egy ilyen gondosan megalkotott építménybe. És persze el is mesélik, ha figyelünk rájuk. És mire pont kinő abból a korszakból, hogy a figuráinak vagy babáinak építsen várat vagy palotát, rájön arra, hogy a legizgalmasabb olyan dolgot összerakni belőle, ami úgy néz ki, mintha nem is állhatna meg magától. Órákig el lehet játszani azzal, hogy kihasználva az elemek kicsit tapadós felületét, megkeresve hogy kerülnek egyensúlyba az egymásra pakolt, vagy egymásba akasztott ívek, óvatosan eltolva egy elemet, és így rárakva következőt, találni egy új egyensúlyt… hihetetlenül szórakoztató és izgalmas feladat. És ami a legjobb benne, hogy mivel a variációk száma végtelen, tényleg nem lehet megunni. 

A fából készült játékok tartósak,akár több generációt kiszolgálnak, így néhány komolyabb, vagy folyamatosan bővíthető játékot is érdemes beszerezni. Ráadásul Dadu játékai nagyon színesek és dekoratívak, így ha éppen nincsenek is játékban, gyönyörű díszei lehetnek nem csak a gyerekszobának, de akár a nappalinak, vagy egy irodának is. 

Egyedi igények alapján, megrendelésre is készítünk játékokat.  Főleg nevevan dadukat szoktunk így csinálni, ami egy olyan tálcás kirakós, amibe bele vannak komponálva a kért név betűi, és néhány olyan elem, amit még szeretnének, általában felhő, házikó, kedvenc állat, de olyan is volt már, aki crossmotort kért bele. Ezeknél a daduknál végig egyeztetünk a megrendelővel, először csinálunk egy rajzot, azt megnézi, ha valamin változtatni szeretne akkor átalakítjuk, megbeszéljük a színeket, mindent. Mi is nagyon szeretjük ennek az egész folyamatát, mert nagyon jó úgy megcsinálni egy játékot, hogy valamit tudunk arról, aki daduzni fog vele. Ez egy nagyon komoly, névreszóló ajándék, amivel igazán ki tudod mutatni a szeretetedet, odafigyelésedet, és akár egy motivum, vagy a színek kiválasztásával olyasmit tudsz üzenni, ami kettőtöket összeköt. 

Imádunk játszani. Formákkal, színekkel, képekkel, szavakkal, ötletekkel, és azt élvezzük a legjobban, ha sikerül ezeket összegyúrni. Abban reménykedünk, hogy a gyerekek (vagy felnőttek) ha játszani kezdenek egy daduval, ugyanúgy egy saját kis világot tudnak teremteni, ahogy mi is teszünk minden új játékunkkal.

Gyönyörű és kedves fotókat és visszajelzéseket kapunk a megrendelőinktől, és ezek annyira feltöltenek minket, hogy ugyanolyan lelkesen készítjük az újabb játékainkat is, mint a kezdetekkor. A Dadu azt az élményt nyújtja, amelyre mindig is vágytunk: egy olyan játékot, ahol csak a képzeletünk szabhat határokat, és minden pillanatban új világokat hozhatunk létre.

Játssz velünk, és teremts saját, egyedi világokat a Daduval!

Ha további információkat szeretnél a Dadu játékokról vagy vásárolni szeretnél, látogass el a Dadu weboldalra: https://www.dadu.hu/. Mivel minden dadu egyedi, és folyamatosan készülnek újak, érdemes gyakran benézni.

Emellett követhetsz minket a Facebookon (https://www.facebook.com/groups/daducsoport) és az Instagramon (https://www.instagram.com/dadu.hu/) is.

KÉRED A HÁZTARTÁSI TÚLÉLŐKÖNYV

Háztartási túlélőkönyv

INGYENES 

HANGOSKÖNYV SOROZATÁT?

Ha IGEN, akkor add meg az e-mail címed, és már küldöm is.

⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓

 

Túlélő háztartás. Egyszerűen jobb – jobb egyszerűen. Mit jelent ez?

  1. Két út, egy cél – úton a túlélő háztartás felé
  2. Zsuzsa megváltoztatja az életét – egy majdnem igaz történet
  3. Időbeosztás – az eltűnt órák nyomában
  4. A kevesebb több. A selejtezés áldásairól
  5. Egy mindenkiért – mindenki egyért
  6. A takarítás (nem) végtelen történet
  7. Nagymosás, ahogy nagyanyáinktól láthattuk
  8. A Heti Bevásárlás
  9. A Konyha Meghódítása…

 

Kérem az ingyenes hangoskönyvet erre az e-mail címre:

Ha szeretnéd elolvasni az eredeti könyvet, akkor rendeld meg kedvezményesen itt –> Harmat Kiadó

 

Powered by WordPress Popup