Az árral szemben – a MÁTRIX 4 eleme

Az életünk olyan mintha egy folyóban úsznánk.

Dönteni kell:

ÁRRAL SODORVA      vagy     AZ ÁRRAL SZEMBEN

FELSZÍN                         vagy     MÉLYSÉG

 Nézzük a mátrixot!

# 1 Sodródj az árral és légy felszínes!

Sokkal könnyebb az árral sodródni, belesimulni az aktuális trendekbe, alkalmazkodni a környezet elvárásaihoz, képben lenni az aktuális celebpletykákkal.

Ennek azonban megvan az ára: fel kell adni az értékrendedet. Ha nincs stabil értékrended, akkor semmi baj! Jó utat! Sodródj tovább az árral, és legyél fajsúly nélküli tucatember, amit majd továbbadhatsz az utódaidnak. Bár ha az árral sodródsz, akkor rájössz, hogy a gyerekvállalás nem trendi dolog.

Nézzük mi van a felszínen?

Mindenféle mocsok, amit sodor a víz: uszadék, szemét döglött kutyák. Igazából nem nagyon zavarnak, hiszen velük együtt sodródsz. Kicsit büdösek, de ez egy idő után nem lesz zavaró. A szemétből pedig tök jó cuccokat lehet kifogni, bár viszonylag hamar szétrohadnak.

#2 Ússz az árral szemben, de maradj a felszínen!

Ez a legnehezebb! Mondhatni: lehetetlen küldetés. Ha azt mondod, hogy nekem szükségem van az igazságra, és valódi értékek alapján akarsz élni, akkor muszáj az árral szemben úszni. Ha viszont tíz körömmel ragaszkodsz a felszínes élet által nyújtott csalóka örömökhöz, akkor megsérülsz. Nem lehet mindent egyszerre. (Pl. dugni és szűznek maradni.) Valamelyik „értéket” el kell engedned! Valami mellett mindig le kell tenni a voksot, egy másik dolog rovására. Ha tehát az árral szemben úszol, de ragaszkodsz a felszínhez, akkor nem csak a sodrással kell küzdened, hanem a döglött kutyákkal, fatörzsekkel és egyéb úszó szeméttel, amelyek lehetetlenné teszik az előrehaladást. Fel kell adnod!

# 3 sodródj az árral, de merülj a mélységbe!

Feladhatod úgyis, hogy sodródsz tovább a felszínen, de még jobb, ha elengeded, meggyűlölöd a felszín hordalékát, és lemerülsz. Ilyenkor Isten kezébe teszed az életedet. Hagyod magad sodorni, de már nem a világgal, hanem Istennel. Nála békére lelsz, de csak akkor, ha belátod, hogy nélküle képtelen vagy úszni. Ha rájössz, hogy a felszín hazugság, és számodra értéktelen. Ha beismered, hogy ennek te is részese voltál, hogy valójában nem vagy jobb, mint egy döglött kutya. Hagyd magad sodródni, és add át magad a fénynek, a megváltódnak, Jézusnak. Isten szeret. Akkor is, ha mindent elrontottál. Ő helyre tud állítani. Csak ne kapálózz! Hidd el, hogy van ennél jobb is, értékesebb is, ami csak a tiéd.

# 4 Maradj a mélységben, de ússz az árral szemben!

Úgy örülök, hogy a helyedre kerültél! Nézd, ott a kincsed, amiről beszéltem! Ezt neked kell átvenned hittel. Ez az élet, ez a bölcsesség, ez az isteni Rhema, ez a mindennapi kenyered. Most már megerősödtél. Ha valóban élni akarsz, akkor kezdj el úszni az árral szemben, mert mindig lesz mindenféle, ami meg akar fosztani a kincsedtől. A felszínről utánad nyúlnak, a sodrás felerősödik, de tudd meg, hogy nem vagy egyedül! Veled együtt úszunk, és nem hagyunk magadra! Látod már a fényt? Ha elgyengülsz, majd viszünk a hátunkon, ha én gyengülök el, akkor majd te fogysz húzni. Csak kérlek, ne menj vissza a felszínesek közé!

antikaotika

Legközelebb leírom, hogy mi vár rád még, ha a mély életet választod, és új szintre akarsz jutni.

Árral szemben

KÉRED A HÁZTARTÁSI TÚLÉLŐKÖNYV

Háztartási túlélőkönyv

INGYENES 

HANGOSKÖNYV SOROZATÁT?

Ha IGEN, akkor add meg az e-mail címed, és már küldöm is.

⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓

 

Túlélő háztartás. Egyszerűen jobb – jobb egyszerűen. Mit jelent ez?

  1. Két út, egy cél – úton a túlélő háztartás felé
  2. Zsuzsa megváltoztatja az életét – egy majdnem igaz történet
  3. Időbeosztás – az eltűnt órák nyomában
  4. A kevesebb több. A selejtezés áldásairól
  5. Egy mindenkiért – mindenki egyért
  6. A takarítás (nem) végtelen történet
  7. Nagymosás, ahogy nagyanyáinktól láthattuk
  8. A Heti Bevásárlás
  9. A Konyha Meghódítása…

 

Kérem az ingyenes hangoskönyvet erre az e-mail címre:

Ha szeretnéd elolvasni az eredeti könyvet, akkor rendeld meg kedvezményesen itt –> Harmat Kiadó

 

Powered by WordPress Popup