Minden kultúrában, így a mienkben, magyarokéban is nagyon fontos szerep hárul a kávézásra. Akár egy ébredéshez, magunkhoz téréshez, vagy étkezés utániról beszélünk, megvannak a szokásaink.
Vannak olyanok akik csak akkor tudnak kikelni az ágyból, ha már érzi a fekete koffein illatát a közelében. Ez ad erőt a szemek kinyitásához, az álmok végérvényes elengedéséhez. Sokan vannak, akik rögtön 2-vel nyitják a napot és az ébredéshez használt kávé után mindennapi teendők elindításához is a kávéfőzőhöz rohannak és főzik le a következő adagot.
Persze mint a legtöbb „kábító”, élinkítő temékhez, ebből is lehet túl sokat magunkhoz venni. A napi 3-5 csészénél lehetőleg ne ingyunk többet, mivel akár függőség is kialakulhat.
Próbáljunk meg minőségi kávét inni a nap minden időszakában és inkább erre figyelni, mint a mennyiségre. A kávézást sem szabad elsietni, ennek is meg kell adni a módját.
A kévázás szerete nem egyenlő a folyamatos koffeinhajszolással, hanem inkább a megfelelő alapanyagok kiválasztásával.
Hozzászólások mostanában