Online vállalkozás indítása – Kitől tanulhatsz a legtöbbet 2016-ban?

Online vállalkozás indítása – Kitől tanulhatsz a legtöbbet 2016-ban?

Online vállalkozás  indítása előtt életbevágó a megfelelő információk beszerzése. Ebben az írásban összegyűjtöttem neked, hogy kitől mit tanulhatsz 2016-ban.

Online vállalkozás  indítása témában csak azokat a  személyeket ajánlom, akiket megbízhatónak tartok emberileg és szakmailag egyaránt. Továbbá azokat a tanfolyamokat, anyagokat sorolom fel, amelyeket én is elvégeztem vagy javában tanulom, és hasznosnak találok. Nekem 2015 volt az eddigi legsikeresebb évem, mivel lépésről-lépésre megvalósítottam mindazt, amit itt tanultam az online vállalkozás indításáról. A részletekért kattints a linkekre!

Neked szól ez az írás,ha…

 • TÉNYLEG változtatni szeretnél az életeden, de még nem tudod, hogy mihez is kezdj
 • ha hajlandó vagy változtatni a gondolkodásmódodon, és feladod a kifogásgyártást
 • ha már kikristályosodott, hogy MIT szeretnél, csak a HOGYAN homályos
 • ha van már vállalkozásod, de lemaradtál azoktól, akik aktívan jelen vannak az ONLINE világban

 

Vida Ági – www.gazdagmami.hu online vállalkozás indítása

Egy vele készült cikk elolvasása segített abban, hogy áttörjön bennem valami: ha másnak sikerül 3 vagy több kisgyermekkel, akkor nekem is fog. Az első blogbejegyzésem is erről szólt.

Ha feliratkozol a hírlevelére, rengeteg hasznos dolgot tanulhatsz tőle.

Én megvettem tőle az Üzletanyu születik c.könyvet két példányban: egyet magamnak, egyet ajándékba. Ha megveszed a könyvet, nagyon fontos, hogy ne csak olvasgasd, hanem csináld is meg a feladatokat. Újra és újra vedd elő a könyvet, és nézd át amiket aláhúztál benne, vagy ha nem vagy olyan barbár mint én, akkor jegyzeteld ki!

Online vállalkozás indításához tanfolyamok Vida Ágitól (nemcsak anyukáknak):

Gazdagmami tafolyam

Amikor nekikezdtem, még ötletem sem volt arra, hogy mibe vágjak bele. A tanfolyamnak köszönhetően kikristályosodott a kép, és miközben építgettem ezt az oldalt, rájöttem, hogy webdesigner szeretnék lenni. Azóta meg is szereztem a képesítést. Itt az én online vállalkozásom portfólió oldala: Antikaotika-design.  A Gazdagmami tanfolyamot újra átveszem, mert most már pontosan tudom, hogy mit szeretnék, így nem a teljes homályból fogok nekivágni.

OnlineMédiabirodalom 

 • Blog, Facebook, Honlap, Hírlevél, Youtube – Mit kell tenned, hogy ne mindegyik önmagában álló időrabló legyen, amire külön-külön figyelmet kell fordítanod, hanem erősítsék egymást és összehangoltan építsék az üzletedet?
 • Facebook, blog, honlap, hírlevél, webvideó, webinárium, ebook és további eszközök, amikre építhetsz: Melyiket MIKOR használd? Melyiket HOGYAN használd? (részletes technikai útmutató)

Megvettem, és elkezdtem megtanulni, hogy hogyan tudok olyan tartalmat írni, amely hasznos lehet az olvasóim számára.  Hú, de nagy kedvem van megint elővenni, és tanulni, tanulni!

online vállalkozás indítása

 

Láblógató tréning

Megvan, de még nem kezdtem bele, mert még nem tartok itt, de az a célom, hogy kiépítsek egy olyan automatizált rendszert, ami akkor is hozza a pénzt, amikor nyaralni megyek. Ha az online vállalkozásod már kész erre, akkor mindenképpen nézd meg.

Sajnos már lecsúsztunk az év eleji Hajrá konferenciáról, de még előttünk áll a májusi Üzletanyu konferencia. Tavaly voltam, nagy élmény volt. Az egyéves kisfiamat is elvittem. Hátul hatalmas kifutópályájuk volt a kicsiknek, szoptatófülke, játszósarok meg minden… El kell menni egy ilyen helyre személyesen, hogy egy kicsit kitáguljon a látásunk!

Szilágyi Balázs – Honlapra fel!

Sokáig nem vettem tőle semmit, csak hallgattam a videótanításait, olvastam a holnapkészítésről és a keresőoptimalizálásról szóló cikkeit. Rengeteg ingyenes segítséget kaphatsz a saját honlapod elkészítéséhez.

Szilágyi Balázs személyében egy hiteles, körítés mentesen egyszerű embert ismertem meg, akinek hatalmas a tudása és a tapasztalata a WordPress és a keresőoptimalizálás/seo témában, és ezt számokkal is be tudja bizonyítani. Tulajdonképpen amire azt mondja, hogy jó (pl. WordPress bővítmények), azokat rögtön ki is próbálom, és nem szoktam csalódni.

Pontosan emiatt vettem meg tőle az Online WordPress Videótanfolyam 1-2. – Csak a haladó rész érdekelt, de tényleg sok hasznos információt kaphattam az 1. részből is.

Alapvető SEO lépések online videó tanfolyam

Ez volt a következő anyag, amit megvettem Szilágyi Balázstól. Végighallgattam, megvilágosodtam. A SEO/keresőoptimalizálás azért fontos, hogyha a Google-ban rákeresnek egy olyan témára, amiről a honlapodon/blogodban írsz, akkor a találati lista elején legyél a nagy versenyben.

Még egyszer nekiszaladok a tanfolyamnak, és lépésről-lépésre, megcsinálok mindent a két honlapomon. Sőt az ügyfeleim honlapjának a kezdőoldalát is ez alapján fogom beállítani.

Minden vágyam, hogy 2016-ban részt vehessek a 4 napos Keresőoptimalizálás tanfolyamon . Szerencsére nem egybefüggő négy napról van szó, hanem mindig van egy-egy hónap kihagyás, így a házi feladatokra is van idő. Most az egyszer azért ezt választanám az online képzés helyett, mert itt személyre szabva, a saját honlapomon tanulhatok meg mindent. 

Szorosan a cikk témájához kapcsolódik Balázsnak az új tanfolyama:

Az Online vállalkozás indítása tanfolyam

Erről nem tudok nyilatkozni, mivel én a Vida Ágiét vettem meg anno. Gondolom, hogy ez a férfiak agyához áll közelebb.

 

Cziráki Barbara –Profi Otthoni Webdesign Tanfolyam

Amikor elkezdtem honlapokat készíteni magamnak és egy ismerősömnek, akkor rájöttem, hogy  elakadtam egy szinten. Hiába van bennem a kép, hogy mit szeretnék, ha fogalmam sincs arról, hogy lehet kivitelezni. A HTML kódoktól pedig úgy féltem, mint az ördög a szentelt víztől.

Amikor rátaláltam Cziráki Barbi Webdesign Suli  honlapjára, akkor zsigerből éreztem, hogy ő az én emberem, azaz oktatóm. A tanfolyamot nagyon élveztem! Rengeteget tanultam, élveztem a házi feladatokat is. Ha őt választod, akkor nemcsak webdesignt, hanem kezdő online vállalkozás marketinget is tanulhatsz tőle.

Íme a vizsgamunkám: Antikaotika-design

Idén továbbképzem magam, és megtanulom Barbitól, hogy hogy kell wepshopot dizájnolni!

Pongor-Juhász Attila – Imádok vállalkozni

Igazi ravasz róka! Nagyon ért a marketinghez, van mit tanulni tőle! Még ha átlátszó is némelyik trükkje, mégis belemész a játékába, de nem bánod meg!

Sok hasznos tanácsot ad videóblogjaiban, amelyeket én mindig külön mappába mentek a levelezőrendszeremben, majd pedig egyszerre megnézem őket az esti film helyett. Elsősorban a szemléletedet fejleszti. Arra biztat, hogy fehérítsd ki a vállalkozásodat, és tekints az államra úgy, mint egy üzlettársra, aki követeli a részét.

Megvettem, és elolvastam a Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna és Pongor-Juhász Attila – A profitmaximalizáló vállalkozó című könyvet, amit annak idején 1 Ft+szállítási költségért lehett megvenni (az első 2000 vevőnek). A beérkezett megrendelésekből és pénzből nyomtatták ki a könyvet, ami zseniális húzás volt. A könyv nagyon jó, olvasmányos, és azoknak is nagyon hasznos, akik még csak most fordul meg a fejükben a vállalkozás indítása.

“Nézzünk szembe a tényekkel: Kevesen vannak, akik cégük pénz, adó és számviteli ügyeivel is foglalkozni akarnak. Ezen kevesek a SIKERES vállalkozók! Ez a könyv olvasmányos formában ad útmutatást ahhoz, hogy te is sikeres vállalkozóvá válj!”

Ebbe a pillanatban rendeltem meg az Időmilliomos vállalkozó című könyvét, szintén szállítási költségért. Fizetés után, rögtön jött az ‘”upsell”, vagyis a “ha most még ezt a másikat is megveszed, akkor csak most, csak neked, ennyi meg ennyi…”. Egy kicsit elbizonytalanított, hogy nem is választhattam a “kösz most nem élek vele” opciót, de végül is visszaigazolták a kb. 1500 forintos megrendelésemet + kaptak bónusz hanganyagot. A könyvet pedig várom előreláthatóan kb. egy hónapig.

Vidi Rita – Gazdagodás Receptje

online vállalkozás indításaEz egy nagyszerű ingyenes tanfolyam, ami 28 leckéből áll, sok meglepetéssel. Olyan házi feladatokat ad Rita, ami enyhén szólva kívül esik az átlagemberek komfortzónáján. Ha átléped azt a bizonyos vonalat, az megadja a kezdőlökést, hogy sikeres légy az online vállalkozás indításában, és hogy megváltozzon a pénzről alkotott véleményed, hozzáállásod, akkor is, ha azt hiszed, hogy nagyon otthon vagy a témában. Utólag a feladatok már nem is tűnnek olyan nehéznek, mert melletted áll egy fantasztikus zárt Facebook csapat, akik segítenek a bukdácsolásaidban. Ha nem tudod, hogy mit jelent a társadalmi tőke, vagy tudod, de még nem építetted ki megfelelően, akkor érdemes csatlakozni a tanfolyamhoz.

Kiknek való a Gazdagodás Receptje online tanfolyam?

– Azoknak, akik tisztán akarnak látni a saját maguk és mások pénzügyeivel és pénzügyi döntéseivel kapcsolatban.

– Azoknak, akik egyszerűen több pénzre vágynak, és tudják, hogy a kanapén heverészéssel, meg állandó panaszkodással eddig valahogy nem lett több pénzük.

– Azoknak, akik bár sokat tudnak a pénzről, nem is érzik magukat szegénynek, de sokkal tudatosabbak akarnak lenni ebben a témában, és el bírnák viselni a nagyobb vagyon terhét is.

– Azoknak, akik érzik, hogy nem teljesek az információik a témáról, és mindent tudni akarnak.

– Azoknak, akik megégették magukat a deviza alapú hitelekkel, és azoknak is, akik nem.

Rita nagyon színesen ír, bár nem egyforma a világnézetünk, sokat tanultam tőle. Pl.: Nagyon büszke vagyok arra, hogy szinte mindig ügyesen vásárolok ár/érték arányban, de be kell vallanom, hogy a prémiumkategóriához sose tartottam magam elég jónak, max. ha lejár a szavatossága valaminek.  🙂 Legközelebb azért is úgy megyek majd be a boltba, hogy a legdrágább csokit veszem meg MAGAMNAK!  😉

Összefoglalás

Amint látod, egy kisebb vagyont költöttem tanfolyamokra, de nem bántam meg. A legjobb dolog olyanoktól tanulni, akik közelebb visznek a céljaid felé, és valóban hasznos információval látnak el. Ha nincs pénzed, akkor is érdemes feliratkozni a fenti személyek hírleveleire, mert azok is hozzásegítenek, az online vállalkozás beindításához illetve a meglévő vállalkozásod felturbózásához. Ha pedig beruházol egy tanfolyamba, akkor az rendszerint belépőt ad egy zárt közösségbe, ahol naponta ingyenesen megkapod a válaszokat a kérdéseidre.

Ne felejtsd el, mindennek csak akkor lesz eredménye, ha nemcsak meghallgatod, végigolvasod, megnézed a leckéket, hanem jegyzetelsz, feladatlistát írsz , és lépésről-lépésre meg is valósítod azokat. Akár újra és újra, amíg a részeddé nem válik a vállalkozói gondolkodásmód.

Antal-Pap Judit

Ha nem akarsz lemaradni, kattints IDE!

 

 

Szólj hozzá!

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

KÉRED A HÁZTARTÁSI TÚLÉLŐKÖNYV

Háztartási túlélőkönyv

INGYENES 

HANGOSKÖNYV SOROZATÁT?

Ha IGEN, akkor add meg az e-mail címed, és már küldöm is.

⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓

 

Túlélő háztartás. Egyszerűen jobb – jobb egyszerűen. Mit jelent ez?

 1. Két út, egy cél – úton a túlélő háztartás felé
 2. Zsuzsa megváltoztatja az életét – egy majdnem igaz történet
 3. Időbeosztás – az eltűnt órák nyomában
 4. A kevesebb több. A selejtezés áldásairól
 5. Egy mindenkiért – mindenki egyért
 6. A takarítás (nem) végtelen történet
 7. Nagymosás, ahogy nagyanyáinktól láthattuk
 8. A Heti Bevásárlás
 9. A Konyha Meghódítása…

 

Kérem az ingyenes hangoskönyvet erre az e-mail címre:

Ha szeretnéd elolvasni az eredeti könyvet, akkor rendeld meg kedvezményesen itt –> Harmat Kiadó

 

Powered by WordPress Popup