Selejtezés: kihívás, tippek, segédlet

  1. Az Ökofitnesz kihívása selejtezésre

Ismered Te is a bőség zavarát? Az érzést, amikor fel akarsz öltözni, de a szekrényből kiömlő ruhákból képtelenség hirtelen választani?

Rádöbbentél már Te is költözéskor, mennyire felesleges az a sok könyv, folyóirat, brossúra és egyéb nyomtatvány, amit az utóbbi évek folyamán – sokszor pénzt sem kímélve – felhalmoztál?

Érezted már mókusnak magadat, aki kétségbe esve próbál megtalálni valamit, de a rengeteg kacatot rejtő fiókokban, kredencben és fiókokban ez kilátástalannak tűnik? Mikor hallgattad meg utoljára az általános iskolában átmásolt kazettákat?

Nem kell a feng shui-ban hinni ahhoz, hogy előbb-utóbb beismerjük, mennyire fontos lenne a rendezett, átlátható lakókörnyezet, illetve hogy a sok cucc, nem használt lom, felesleges tárgy milyen állati idegesítő.

Akárcsak egy kezelhetetlen és kaotikus munkarend, az otthoni rendetlenség is felülkerekedhet rajtunk rengeteg frusztrációt, s akár még betegséget is okozva (gondolunk itt elsősorban a nagy mennyiségű háziporra, ami allergiás tüneteket is kiválthat).

Bár erről adatokat, felismeréseket nem ismerünk, valószínűleg nem tévedünk túl nagyot, ha azt gondoljuk: egy átlagos háztartásban mázsányi felesleges holmi fogja a port és foglalja a helyet.

Ha félretennéd a sokszor zavaros és nosztalgikus kötődésekből táplálkozó érzelmeket, és fognál egy nagy zsákot, mennyi mindent tudnál most rögtön kidobni? Nem lenne jobb nélkülük?

VÁLLALOM A SELEJTEZÉS KIHÍVÁSÁT!

Forrás: www.okofitnesz.hu

2. 10 ötlet:  selejtezés a ruhásszekrényben

Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig, a blézerem… Már ha sikerül megtalálni, mert lehet, hogy az elmúlt pár hónapban végérvényesen elkeveredett a szekrény mélyén örvénylő ruhabugyrok közé. Az őszi ruhatárunk előásása egy jó apropó ahhoz, hogy rendszert vigyünk a polcokon uralkodó káoszba.

  1.  Vetésforgószerűen rendezd át szekrényed tartalmát minden szezon elején, a sűrűbben használt cuccokat előre téve. Így jobban kézre esnek az aktuális ruhadarabok, és arra is rájöhetsz, hogy a több éve nem hordott, és azóta a polc mélyén kallódó ezüstszínű bolero talán már megérett a kiselejtezésre.

  2. Apropó, kiselejtezés: évente egyszer-kétszer érdemes módszeresen átnézni a ruhatárad. Amit két éve nem hordtál, azt könyörtelenül száműzd. Tarts magad megingathatatlanul a szabályhoz. Igen, még annál a cuki ruhácskánál is, amit anno megvettél, hogy majd belefogysz.

Forrás: www.tizdolog.hu

3. Selejtezés Rendteremtő módra (letölthető lomtalanítási segédlettel)

A rendezett otthon megteremtése 3 lépésben:

    1. Szortírozás
    2. Megmaradt holmik rendszerezése
    3. A rend fenntartása

Tudom, hogy nem könnyű megválni az évek óta őrizgetett holmiktól, ezért egy korábbi bejegyzésemben összegyűjtöttem 10 kérdést ami átsegít a szortírozás nehézségein.  Ebben a bejegyzésben olvashatsz arról is, miért érdemes rendszeresen átnézni a dolgaidat.

Ezekből a kérdésekből készült egy letölthető változat, hogy mindig szem előtt legyen a segítség.

Töltsd le, nyomtasd ki, kezdj hozzá a lomtalanításhoz: A Renderemtő selejtezési listája

Forrás: www.rendteremto.hu

Jó selejtezést!

antikaotika

 

KÉRED A HÁZTARTÁSI TÚLÉLŐKÖNYV

Háztartási túlélőkönyv

INGYENES 

HANGOSKÖNYV SOROZATÁT?

Ha IGEN, akkor add meg az e-mail címed, és már küldöm is.

⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓

 

Túlélő háztartás. Egyszerűen jobb – jobb egyszerűen. Mit jelent ez?

  1. Két út, egy cél – úton a túlélő háztartás felé
  2. Zsuzsa megváltoztatja az életét – egy majdnem igaz történet
  3. Időbeosztás – az eltűnt órák nyomában
  4. A kevesebb több. A selejtezés áldásairól
  5. Egy mindenkiért – mindenki egyért
  6. A takarítás (nem) végtelen történet
  7. Nagymosás, ahogy nagyanyáinktól láthattuk
  8. A Heti Bevásárlás
  9. A Konyha Meghódítása…

 

Kérem az ingyenes hangoskönyvet erre az e-mail címre:

Ha szeretnéd elolvasni az eredeti könyvet, akkor rendeld meg kedvezményesen itt –> Harmat Kiadó

 

Powered by WordPress Popup